Strategieën voor het opbouwen van uw eigen vermogen

Als je net begint, kan het kopen van een huis een onmogelijkheid lijken. Maar voor veel jonge professionals is huren en sparen voor een hypotheek de beste optie. In feite was 63% van de millennials vanaf 2018 van plan om in de komende vijf jaar een huis te kopen. Verminderde woningvoorraad en hoge woonkosten zijn twee belangrijke factoren die millennials ervan weerhouden eerder huiseigenaar te worden. Er zijn echter nog enkele betaalbare opties voor degenen die hun eigen vermogen willen opbouwen en sparen voor een hypotheek op de weg. Hier is hoe je eerder dan later een huiseigenaar kunt worden door te investeren in onroerend goed als een aandelenbelegger in plaats van een eigenaar van onroerend goed.

Onderzoek en plan

De eerste stap naar het kopen van een huis is inzicht in uw opties. Onderzoek de woningmarkt in uw omgeving en hoe betaalbaar deze nu en in de toekomst is. Gebruik een vastgoedcalculator om te bepalen hoeveel huis u zich kunt veroorloven op basis van uw inkomen, schuld en spaargeld. Ontdek uw kredietscore en controleer uw kredietrapport op fouten die u ervan kunnen weerhouden te kopen. Plan voor afsluitkosten en aanbetalingen.

Mede-eigenaarschap met je ouders

De gemakkelijkste manier om toegang te krijgen tot goedkoper onroerend goed is om een mede-eigenaar of medeondertekenaar te vinden die je helpt een lagere rente en een lagere aanbetaling te krijgen. Dit kan een familielid of vriend zijn die een goed krediet en goede financiën heeft. U kunt een eengezinswoning of een meergezinswoning samen met uw ouders, een gepensioneerd familielid of een vriend kopen. Als mede-eigenaar bent u verantwoordelijk voor de betalingen en het onderhoud van de woning. Een regeling voor mede-eigenaarschap kan een goede optie zijn als u niet over de financiën of de kredietwaardigheid beschikt om in aanmerking te komen voor een hypotheek.

Huren om te bezitten

Rent-to-own regelingen zijn een andere manier om met weinig of geen geld een huis te kopen. U onderhandelt met de eigenaar over een prijs voor een huis en tekent vervolgens een contract om elke maand een hoger bedrag te betalen, samen met een grote, niet-terugbetaalbare aanbetaling. Het bedrag dat u betaalt boven de huidige overeengekomen prijs gaat naar de aanbetaling en levert u vermogen op in het huis. Er zijn een paar verschillende modellen voor rent-to-own overeenkomsten, dus lees het contract en raadpleeg een advocaat voordat u tekent.

Kopen met een participatielening

Participatieleningen zijn een geweldige manier om onroerend goed te kopen met zo weinig als 10% naar beneden, geen credit score nodig. Bij een participatielening bent u slechts leningnemer, dus u bezit het onroerend goed niet. De geldschieter die het geld leent, gebruikt een percentage van de waarde van het huis als onderpand. Als een huis bijvoorbeeld 200.000 dollar waard is en u leent 10% van de waarde (20.000 dollar), kunt u dat huis kopen zonder aanbetaling.

Strategieën voor kopen zonder eigen vermogen

Als u geen eigen vermogen hebt, zijn er een paar manieren waarop u een huis kunt kopen en toch financieel veilig bent. Omdat u geen aanbetaling hebt, moet u een goedkoper huis kopen en een financiering met een hogere rente krijgen. U kunt een REO (real estate owned) huis kopen, waarbij de bank de verkoper is. U kunt ook overwegen om te huren en een HUD-huis te kopen, dat is een teruggenomen woning die de overheid veilt.

Bottom line

Om onroerend goed te kopen, moet u ervoor zorgen dat u het geld hebt voor een aanbetaling, een manier om de aankoop te financieren en een kredietscore van 600 of meer. U kunt gebruik maken van een partnerschap lening of huur te bezitten regeling om in een huis met weinig of geen aanbetaling. Als u geen eigen vermogen heeft, kunt u nog steeds een huis kopen door een REO huis of een HUD huis te kopen, of een goedkopere woning te kopen. Nu u de beste strategieën kent om eigen vermogen op te bouwen en sneller een huis te kopen, kunt u zich richten op het sparen voor een hypotheek en het vinden van de juiste woning voor uw budget en doelstellingen.