Mijn beleggingsreis – wat ik heb geleerd en mijn advies voor nieuwe beleggers

Het begin van mijn investeringsreis was zowel spannend als zenuwslopend. Ik had geen idee waar ik moest beginnen of waarin ik moest investeren. Maar met wat onderzoek en begeleiding investeerde ik al snel in aandelen en andere financiële producten. Onderweg maakte ik fouten, maar ik leerde ook veel over de aandelenmarkt en wat er nodig is om een succesvolle belegger te zijn. Nu, na enkele jaren beleggen, wil ik mijn ervaring en de lessen die ik heb geleerd delen, evenals mijn advies voor nieuwe beleggers. Van het begrijpen van de basis van handelen tot diversificatie en het selecteren van de juiste beleggingen, ik ga uitleggen welke acties ik heb ondernomen en wat volgens mij de beste strategieën zijn om een succesvolle portefeuille op te bouwen.

De basis van beleggen

Beleggen is het investeren van geld in een financieel activum in de hoop een financieel rendement te behalen, zoals groei van uw geld door vermogensgroei, rente-inkomsten of waardestijging van het activum. Beleggingen kunnen zeer uiteenlopend zijn, van de aandelenmarkt tot onroerend goed en goud. Er zijn veel manieren om te beleggen, maar het risico en het beloningspotentieel variëren sterk van de ene tot de andere. Wanneer u besluit uw geld te beleggen, moet u over twee dingen nadenken: hoeveel geld u wilt verdienen, en hoeveel risico u bereid bent te nemen. Als u succesvol wilt zijn, moet u gericht blijven op uw langetermijndoelstellingen, zoveel mogelijk leren en geduld hebben terwijl u uw geld verdient.

Onderzoek doen alvorens te investeren

Beleggen is een langetermijnspel dat geduld en discipline vereist. Voordat u aandelen of andere soorten beleggingen gaat kopen, moet u ervoor zorgen dat u begrijpt waarin u investeert en wat de risico’s zijn. U moet ook bepalen hoeveel geld u zich kunt veroorloven te verliezen voordat u moet stoppen met beleggen. Dit is vooral belangrijk voor nieuwe beleggers die misschien niet weten wat ze doen. Als u niet bereid bent geld te verliezen, moet u voorzichtig zijn met het soort beleggingen dat u kiest. U moet ook bereid zijn onderweg wat geld te verliezen. Er zijn geen garanties in de aandelenmarkt, en zelfs de beste beleggers hebben van tijd tot tijd verliezende transacties. U moet de risico’s van elke investering begrijpen voordat u besluit uw geld erin te steken.

De risico’s van beleggen begrijpen

Als het om beleggen gaat, zijn er een aantal risico’s waarvan u zich bewust moet zijn. Het eerste is het risico dat u helemaal geen geld verdient. Dit is een risico bij elke investering, maar het is groter bij bepaalde soorten investeringen. Wanneer u bijvoorbeeld een huis of een auto koopt, betaalt u er geld voor, maar krijgt u misschien geld terug wanneer u het verkoopt (ervan uitgaande dat het in goede staat is). Maar wanneer u een aandeel koopt, is er geen zekerheid dat u geld terugkrijgt. Beleggen in aandelen is riskant, maar je kunt er ook veel geld mee verdienen. Een ander risico van beleggen is dat u snel veel geld kunt verliezen. Dit risico is groter voor speculatieve investeringen, zoals kleine startups, dan voor investeringen zoals blue-chip aandelen. U moet oppassen dat u niet te veel geld in één belegging stopt. U moet uw portefeuille diversifiëren, zodat u niet al uw geld in één soort belegging stopt. Zo voorkomt u dat u al uw geld verliest als één belegging slecht afloopt.

Soorten beleggingen

Er zijn veel verschillende soorten beleggingen waaruit u kunt kiezen, zoals aandelen, obligaties, onroerend goed en goud. U kunt ook in uzelf investeren door uw opleiding voort te zetten en nieuwe vaardigheden te verwerven. De beste investering die u kunt doen is in uzelf. Het is belangrijk om het soort investering te vinden dat past bij uw risicotolerantie en uw financiële situatie. Misschien wilt u uw portefeuille diversifiëren met verschillende soorten beleggingen. Vergeet niet dat verschillende soorten beleggingen verschillende risico-rendementprofielen hebben. U moet weten waarin u belegt en hoe u uw portefeuille kunt diversifiëren om het risico te beperken. Aandelen – Aandelen zijn aandelen van een bedrijf. U koopt een stuk van het bedrijf en ontvangt een deel van de winst. De aandelenmarkt is de verzameling beurzen waar aandelen worden verhandeld. Er zijn verschillende indexen die de prestaties van verschillende soorten aandelen volgen, zoals de S&P 500 en de Nasdaq 100. De S&P 500 is een index van de 500 grootste bedrijven in de VS en de Nasdaq 100 is een index van de 100 grootste bedrijven op de Nasdaq-beurs. De Dow Jones Industrial Average is een algemeen gevolgde index die de prestaties van 30 bedrijven volgt. Obligaties – Obligaties zijn een soort schuld die door een bedrijf of een overheid worden uitgegeven. U leent geld aan de emittent van de obligatie, en die belooft u op een toekomstige datum terug te betalen met rente (een vast bedrag). Er zijn verschillende soorten obligaties, zoals staatsobligaties, bedrijfsobligaties en gemeentelijke obligaties. Staatsobligaties worden uitgegeven door de federale overheid en gemeentelijke obligaties worden uitgegeven door staats- en lokale overheden. Bedrijfsobligaties worden uitgegeven door particuliere bedrijven, en er zijn verschillende soorten bedrijfsobligaties, zoals junk bonds en investment grade bonds. Onroerend goed – Onroerend goed is een investering die kan worden gebruikt voor huisvesting of commerciële doeleinden. U kunt onroerend goed rechtstreeks kopen (via een makelaar) of via een beleggingsfonds. Goud – Hoewel goud wordt beschouwd als een veilige investering en een goede afdekking kan zijn tegen economische onzekerheid, levert het geen regelmatig rendement op. U kunt goud kopen als edelmetaal of in een goudfonds.

Diversificatie en portefeuillebeheer

Diversificatie is het proces van beleggen in verschillende activa om het risico te verminderen en uw totale rendement te verhogen. Wanneer u uw portefeuille diversifieert, spreidt u uw geld over verschillende soorten beleggingen om het risico te verminderen. Als één belegging slecht presteert, verliest u niet al uw geld. Er zijn vele manieren om een portefeuille te diversifiëren. Een van de populairste methoden is diversificatie per activaklasse. U kunt diversifiëren naar sector, beleggingstype zoals aandelen of obligaties, of geografie. U moet uw portefeuille ook regelmatig beheren. U moet uw portefeuille evalueren en waar nodig aanpassingen doen. U moet de prestaties van uw beleggingen controleren en uw portefeuille dienovereenkomstig aanpassen. U moet ook uw portefeuille opnieuw in evenwicht brengen wanneer dat nodig is. Dit betekent dat u uw winsten herbelegt en aanpassingen maakt om uw portefeuille terug te brengen naar de oorspronkelijke allocatie.

Strategieën voor succes op lange termijn

Er zijn veel strategieën die u kunt gebruiken om een succesvolle portefeuille op te bouwen. Hier volgen enkele van de beste strategieën voor succes op lange termijn. Beleggen in aandelen – Als u wilt beleggen in aandelen, moet u geduld hebben, uw portefeuille diversifiëren en begrijpen dat er risico’s aan verbonden zijn. U moet ook de algemene markt en economie in de gaten houden om er zeker van te zijn dat het goed gaat en dat er ruimte is voor de aandelenmarkt om te groeien. Het is ook belangrijk ervoor te zorgen dat u in de juiste sectoren belegt. U moet ook de waarderingen van de aandelen in uw portefeuille in de gaten houden en overwegen ze te verkopen als ze te duur worden. Beleggen in obligaties – Als u wilt beleggen in obligaties, moet u ervoor zorgen dat u hoogwaardige obligaties koopt. U kunt ook overwegen in een obligatiefonds te beleggen om uw portefeuille te diversifiëren. Een evenwichtige portefeuille opbouwen – U moet niet al uw geld in aandelen of obligaties stoppen. Zorg voor een evenwichtige portefeuille met een mix van aandelen en obligaties.

Beleggen in aandelen

Als u in aandelen belegt, koopt u een stukje van een bedrijf. Als u aandelen koopt van een goed bedrijf, met een sterke balans en een goed managementteam, kunt u een hoog rendement behalen. Succesvolle beleggers zijn degenen die in staat zijn beslissingen te nemen wanneer de markt daalt, door zich te blijven richten op de lange termijn. Als u wilt beginnen met beleggen in aandelen, is het belangrijk om een paar dingen te begrijpen. Ten eerste moet u de juiste aandelen kiezen. Het vinden van goede aandelen is een uitdaging, maar er zijn veel manieren om bedrijven te analyseren en aandelen van hoge kwaliteit te identificeren. Ten tweede moet u een gediversifieerde portefeuille hebben met een mix van aandelen van verschillende bedrijven. U moet ook een beleggingshorizon op lange termijn hebben en geduldig zijn. U moet bereid zijn onderweg geld te verliezen, en u moet geduldig genoeg zijn om te wachten tot de markt zich herstelt en de aandelen weer stijgen.

Beleggen in andere activaklassen

Als u nog steeds in aandelen wilt beleggen, maar bezorgd bent over het hoge risico en de volatiliteit die met dit soort beleggingen gepaard gaan, kunt u uw portefeuille diversifiëren met andere soorten beleggingen zoals obligaties en onroerend goed. U kunt ook een percentage van uw portefeuille in contanten of kasequivalenten plaatsen om als vangnet te dienen voor het geval aandelen een aanzienlijke daling doormaken.