Hoe de beste makelaar voor uw huis te vinden.

Makelaars zijn erkende professionals die mensen helpen bij het vinden van huizen. Als u de verkoop van een huis of op zoek naar een nieuwe te kopen, met een makelaar is een geweldige manier om de klus te klaren. Maar er zijn zo veel makelaars die er zijn, hoe weet je welke is geschikt voor u? Met zo veel verschillende soorten makelaars beschikbaar, is het geen wonder dat kopers kunnen voelen verward. Er zijn ook verschillende soorten makelaars, van kleine boutique bedrijven tot grote ketens. Om de beste makelaar voor uw behoeften te vinden, lees dan verder voor nuttige tips over hoe u de perfecte makelaar voor u kiest!

Beperk uw makelaarsopties

U kunt komen tot een punt waar u het verkleinen van uw lijst van potentiële makelaars. Een van de eerste dingen die je moet doen is het beperken van uw opties om een bepaalde makelaardij. Een makelaardij is een bedrijf dat makelaars in dienst heeft om te werken voor hen. Soms kan het moeilijk zijn om een enkele makelaardij te selecteren. U kunt kiezen een op basis van de locatie, prijs, of gebied van expertise. U moet ook overwegen of u wilt omgaan met een kleinere onafhankelijke makelaardij of een grotere keten. Hoewel grotere makelaars hun voordelen hebben, zoals toegang tot een groter netwerk van agenten, voelt u zich misschien meer op uw gemak bij een kleiner bedrijf.

Vraag vrienden en familie om aanbevelingen

Als u een vriend of familielid die onlangs gekocht of verkocht een huis, vraag hen om aanbevelingen voor makelaars. Mensen die zijn eerste keer huizenkopers misschien niet volledig begrijpen het proces zo goed als iemand die heeft gekocht en / of verkocht een paar huizen. Deze mensen kunnen een geweldige bron voor aanbevelingen voor makelaars. Vrienden en familie die onlangs hebben gekocht of verkocht een huis kan bieden veel nuttige inzicht en aanbevelingen. Als u niemand kent die onlangs een huis heeft gekocht of verkocht, kunt u ook proberen te vragen op sociale media. Er zijn veel makelaars op sociale media, en veel van hen zijn zeer actief. Hoewel het altijd het beste is om eerst vrienden en familie te vragen, is vragen op sociale media een goed alternatief als je niemand kent die ervaring heeft met het kopen of verkopen van een huis.

Controleer agent licentie informatie

Voordat u zich aanmeldt bij een makelaar, zorg ervoor dat ze een goede licentie hebben. Licentie-eisen variëren van staat tot staat. U kunt ofwel online controleren of bel uw lokale onroerend goed raad om een agent licentie te bevestigen alvorens een contract met hen. Er kunnen bepaalde licentie-eisen om uit te kijken voor. Bijvoorbeeld, sommige staten vereisen makelaars om een bepaalde hoeveelheid ervaring te hebben voordat ze kunnen gaan werken voor zichzelf als makelaar. Andere staten vereisen agenten om ook te slagen voor een test voordat ze werken voor zichzelf. Dit soort licenties wetten bestaan voor een goede reden. Ze helpen u en uw investering te beschermen door ervoor te zorgen alleen gekwalificeerde mensen werken als makelaars en ervoor te zorgen dat ze zich houden aan de staatswetten.

Kijk naar beoordelingen en ratings

Nadat u hebt versmald uw lijst van potentiële makelaars, kijk naar recensies en beoordelingen van eerdere klanten. U kunt meestal vinden deze online, op websites zoals Yelp, of op de website van de agent. Beoordelingen en ratings kan zeer nuttig zijn bij de beslissing welke agent om te gaan met. U kunt ze gebruiken om te zien welke gebieden van het proces de agent kan ontbreken in en welke gebieden ze uitblinken in. U kunt ook ontdekken hoe andere klanten zich voelen over de communicatie van de agent en professionaliteit. Deze beoordelingen en ratings kan zeer nuttig zijn bij het maken van uw beslissing.

Wees slim bij het onderhandelen

Voordat u besluit over de beste makelaar voor u, zorg ervoor om te onderhandelen over de prijs. Veel makelaars bieden u een percentage van de verkoop als hun vergoeding. Dit percentage is vaak onderhandelbaar, dus vraag of er ruimte is om de kosten te verlagen. Sommige factoren te overwegen bij het onderhandelen over vergoedingen zijn de makelaar de vaardigheid, uw budget, en de huidige vastgoedmarkt in uw omgeving. Als je niet het gevoel comfortabel te onderhandelen over deze vergoeding, kunt u gebruik maken van een van de andere tips in dit artikel om u te helpen de beste agent voor u selecteren.

Samenvatting

Bij het kopen of verkopen van een huis, is het belangrijk om de beste makelaar voor u te vinden. Hoewel er veel makelaars om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om te weten welke is de beste pasvorm voor je. Om de beste makelaar voor u te vinden, is het belangrijk om uw opties te beperken, vrienden en familie te vragen voor aanbevelingen, controleer agent licentie-informatie, kijk naar reviews en ratings, en wees slim bij het onderhandelen. Met de hulp van deze gids, zult u in staat zijn om de perfecte makelaar voor u te vinden!